Skal du ringe og stille spørgsmål til stillingsopslaget?

JA! Men du skal ikke spilde nogens tid. Med nogle få, kvalificerede spørgsmål viser du interesse for jobbet, og får gode input til, hvad du skal skrive i din målrettede ansøgning. Et opkald drejer sig ikke om, at du skal 'sælge' dig selv i telefonen med en elevatortale eller lignede. Det skal du gøre i den ansøgning, du sender efter telefonsamtalen. Dine gode spørgsmål skal vise din nysgerrighed over for jobbet og afklare for dig, om det er det rigtige match. Spørgsmålene vil ofte også hjælpe den ansættende part med at blive klogere på jobbet, afdelingen og ønsker til den kommende kollega. Kort sagt: Opkaldet skal give viden.

Her er nogle bud på spørgsmål, der kan bruges. Vælg de tre, som passer bedst til det stillingsopslag, du er blevet forelsket i.

Indledning: Hej .....! I har slået en meget spændende stilling op, som matcher det jeg søger. For at kunne sende en kvalificeret og målrettet ansøgning, vil jeg gerne have lov at stille dig tre konkrete spørgsmål. Har du et par minutter til det? 

- Ud fra de opgaver I beskriver i stillingsopslaget, hvilke tre er så de vigtigste jeg skal løse, hvis jeg starter i morgen?

- Når jeg har arbejdet her i tre måneder, hvad er så det vigtigste jeg har opnået?

- Hvilke vigtige opgaver efterlader min forgænger, som der hurtigt skal følges op på?

- Hvilke opgaver er der fokus på i det team, jeg bliver en del af? 

- I stillingsopslaget er der en liste med en række kompetencer, som I forventer jeres kommende kollega skal besidde. Hvilke tre er vigtigst?

- Er der nogen kompetencer, der mangler i det team jeg bliver en del af?

- Hvilke personlige egenskaber er de væsentligste jeg skal besidde for at harmonere godt med mine kollegaer?

Vælg de spørgsmål, der passer dig bedst. Formuler dem på din egen måde, skriv dem ned, og sig dem højt 3-4 gange. Rejs dig op og ring. Gerne så hurtigt som muligt efter stillingen er slået op. Du vil helst ikke være nummer 37 der ringer!

Det vigtigste er: Stil dit spørgsmål, og lyt, lyt og lyt! Afbryd aldrig, stil eventuelt uddybende spørgsmål, og lyt igen. Det vigtige er, hvad du hører, ikke hvad du får sagt!

Når du har fået svar på dine spørgsmål, runder du hurtigt af. Din sidste kommentar kunne være noget i retning af: 'Tusind tak for din tid, du har givet mig mange kvalificerede elementer til min ansøgning, det er jeg glad for. Jeg glæder mig til at sende dig min ansøgning på mandag kl. 12.00, og mit navn er som sagt Ricki Nielsen.

Kilde: Personal Branding Specialist

Skal du ringe om et ledigt job? Det spørger du om

I mange jobopslag er der en person, man kan kontakte, hvis man vil vide mere om stillingen.  

Læs mere HER

Deltag på vores LinkedIn 1:1 Workshop og få en skarp og søgbar LinkedIn profil

Læs mere HER

5 tips til hvordan du kommer forrest i jobkøen

Er du ved at køre sur i jobsøgningen? Du sprøjter ansøgninger ud, men der sker ikke en sk**, og du bliver aldrig kaldt til samtale. Du har tydeligvis brug for ny inspiration til din jobsøgning, så det er dig, der kommer i betragtning til de spændende stillinger.

Læs mere HER