Sådan kommer du i mål

Du har nu sat dig et mål for dit drømmejob og skal finde ud af, hvordan du konkret skal nå dit mål. Med andre ord skal du lægge en strategi for din jobsøgning. Hvad skal der til for, at du får dit drømmejob? Du kan overveje, hvem der kan hjælpe dig på vej, og hvad de kan bidrage med? Er der for eksempel hjælp at hente i dit professionelle netværk eller i din nære omgangskreds? Reflektér også over hvilke barrierer, du kan støde på undervejs. Overvej desuden, hvordan du vil tackle dem.


At søge job er et job i sig selv. Det er en proces, som er tidskrævende. For at holde både gejst og momentum i jagten på drømmejobbet, er det en god idé at have en konkret plan for, hvornår du gør hvilke ting. Det er også vigtigt, at du sætter nogle milepæle og husker at evaluere undervejs for at fejre dine fremskridt. Husk, at prioritere dine indsatser og tænk især over hvilket skridt, der er vigtigst for dig at tage på vej mod drømmejobbet.

Nogle jobsøgende laver en konkret handlingsplan med aktiviteter og går til jobsøgningen som til enhver anden stor arbejdsopgave. Det kan du også vælge at gøre.

Du kan lade dig inspirere af spørgsmålene herunder:

  • Hvor mange job vil du søge om ugen?
  • Hvordan vil du søge job? Gennem stillingsannoncer, uopfordrede ansøgninger, via netværk, rekrutteringsbureauer, jobagenter?
  • Hvilke stillingskategorier vil du søge inden for?
  • Hvilke virksomheder vil du kontakte uopfordret?
  • Hvordan vil du tilrettelægge din uge med hensyn til din jobsøgning?
  • Hvad er dine milepæle?
  • Hvornår vil du evaluere dit mål og din jobsøgningsstrategi?

Kilde: Stepstone

Se hvor virksomhederne leder efter dig

Mange ved nok, at virksom-hederne leder efter de bedste kandidater via jobportaler, sociale medier og andre forskellige platforme. Men på hvilke platforme er der egentlig størst chance for, at arbejdsgiveren finder dig?

Læs mere HER

Afklaring - Hvad er vigtigt for dig?

Du kan bruge modellen som hjælp til at formulere, hvordan dit ønskejob ser ud. 

Læs mere HER