Sådan fanger du den rekrutteringsansvarliges opmærksomhed

Du ved, at dit CV er indgangen til den rekrutteringsansvarliges opmærksomhed. Det er CV'et, der afgør, om du kommer i den gode eller den mindre gode bunke, når den rekrutteringsansvarlige skimmer ansøgninger til et job. Et godt og overskueligt CV, gør det mest sandsynligt, at du lander i den bunke, der er sjov at være i.

De rekrutteringsansvarlige mener selv, at de bruger længere tid på hver enkelt CV, end de rent faktisk gør

Spørger man de rekrutteringsansvarlige, vil de sige, at de bruger ca. 4-5 minutter på at skimme hvert enkelt CV, men det er ikke nødvendigvis helt sandt. Ifølge en nyligt offentliggjort amerikansk undersøgelse har du ikke så lang tid til at fange den rekrutteringsansvarliges opmærksomhed, som du måske går og tror. Seks sekunder. Så kort tid bruger de rekrutteringsansvarlige i gennemsnit på at skimme et CV.* 

Du kan lære af undersøgelsens resultater

Undersøgelsen viser blandt andet at et profilfoto på CV'et måske forstyrrer mere end det gavner. Når der er et foto i toppen af CV'et, bruger den rekrutteringsansvarlige meget lang tid på at se på det foto. Tid der går fra læsning af selve CV'et. Undersøgelsen viser desuden, at de seks vigtigste informationer i dit CV er:

· Navn
· Nuværende titel/virksomhed
· Tidligere titler/virksomheder
· Nuværende jobs start- og slutdato
· Tidligere jobs start- og slutdato
· Uddannelse 

Det er altså disse seks informationer, der bør være mest fremtrædende på dit CV.

Hvordan kan undersøgelsen hjælpe dig?

Du kan bruge undersøgelsens resultater til at kigge en ekstra gang på dit CV. Er det overskueligt og informativt, er du måske én af de heldige, som ender i ja-bunken. Er det derimod fyldt med mere eller mindre overflødige oplysninger og svært at overskue, skal du ikke regne med at blive indkaldt til samtale i denne omgang. Og så kan du se det som alle tiders mulighed for, at få strammet op der hvor det kniber.

Læs mere om hvordan dit CV bør være strikket sammen.

Se om der er ledige job til dig på www.NyBoss.dk

Din jobsøgnings-strategi

Læs mere HER

Gode råd til jobsøgning

Læs mere HER