Mine 5 bedste tips til dig som søger job af Torsten Miland, Headhunter

Som headhunter bliver jeg ofte spurgt, hvad mine bedste tips er til jobsøgere generelt, og det er et meget svært spørgsmål, fordi hver jobsøger er forskellig og står med forskellige udgangspunkter, men jeg vil gerne prøve at komme med 5 tips og tricks, der efter min mening næsten altid er relevante.

Dit CV har den længde, som passer til din karriere, men sørg for det er relevant

Det er en udbredt misforståelse, at et CV skal være på under 2 sider, for det er ikke alle, der kan eller skal begrænse sig til dette. Dit CV skal til gengæld være relevant for modtageren.

Resultater tæller!

De bedste CV’er indeholder resultater for hver stilling, du har haft. Sæt tal på, sæt procenter på, sæt omfang på. Og gerne noget, der angiver hvor netop dine kompetencer har betydet en forskel. Nogle siger at de ikke kan skrive resultater på, fordi de ikke har haft ansvar for noget – men prøv at tænke på hvad din arbejdsindsats har betydet for andre – fx kan ingen salgschef klare sig uden printeren virker eller der er styr på receptionen.

Template

Der er 15 millioner forskellige måder at opstille et cv på, men af alle disse måder har LinkedIn valgt at bruge kun én. Og den er rigtig: Start med et summary af hvem du er, fortsæt med at beskrive dine stillinger i omvendt kronologisk orden, husk resultater, skriv derefter dine uddannelsesmæssige baggrund på og slut med eventuelle ekstra oplysninger (måske private oplysninger – dette er ikke altid relevant, men for det meste er det).

Motivation

Hvis jeg som headhunter kun måtte stille dig et eneste spørgsmål og jeg skulle basere mit tilvalg af dig på dette spørgsmål, ville jeg spørge dig: ”Hvad er din motivation for at ville have denne stilling?”. Forbered dig på at du skal kunne besvare dette spørgsmål og gør dig selv klart hvad din motivation er. Hvis du vælger jobbet fordi du er på vej væk fra noget, er det usandsynligt at du får jobbet gennem mig, men hvis jeg kan fornemme din ægte lyst til at gøre en stor indsats, så er du nærmere målet.

Forberedelse

Som i næsten alle af livets andre forhold er forberedelse alfa og omega. Inden du sender en ansøgning, så søg al viden om virksomheden, som det er muligt; søg efter nøglepersoner på Facebook og Google. Kig på hjemmesiden og tjek LinkedIn. Din forberedelse kan betyde en stor forskel – måske kan du skrive noget i din ansøgning, som relaterer sig til den næste store udfordring for virksomheden? Og det samme gælder, når du skal til samtale. Jeg har alt for ofte siddet med kandidater, som ikke har forberedt sig til det indledende interview – hvorfor har jeg svært ved at forstå – men i de fleste tilfælde har jeg ”nullet” disse kandidater, for hvem gider tale med en person, der ikke gider forberede sig?

Og det 6. Råd?

I X-factor skal man være sig selv, men alligevel vælges der tit deltagere i sidste ende, der ligner alle andre. Sådan er det også ofte i rekrutteringer – hvis du skiller dig ud i det indledende forløb kan det være en fordel, fordi man så kan huske dig, men i sidste ende går de kandidater videre som er i stand til at vise at de kan opfylde kravene i stillingen, så det er på den måde du skal skille dig ud – ikke via en speciel fremtoning, et særligt cv eller en ansøgning skrevet på en ny og anderledes måde.

Held og lykke, vh Torsten Miland, Headhunter

torsten miland headhunter

Headhunterens bedste tips EFTER jobsamtalen!

Her er mine råd til dig, på basis af min erfaring som headhunter, gennem mere end 14 år.

Læs mere HER

 

LinkedIn 1:1 Workshop

Deltag på vores LinkedIn 1:1 Workshop og få en skarp og søgbar LinkedIn profil


Læs mere HER