Ansøgning - inspiration

Gør ansøgningen personlig

Hvad kan du og hvad vil du?

50% af opgaven er løst hvis du søger de rigtige stillinger

Få andres hjælp til din personlige vinkel i ansøgningen

Skriv den uopfordrede ansøgning som en sælger

Vane 1 – Proaktiv jobsøgning

Vane 2 – Begynd med slutningen

Vane 3 – Prioritér dine arbejds-opgaver

Vane 4: Skab en win-win situation

Vane 5 – Målret din jobansøgning

  • Fem steps til en god ansøgning - Klik her
  • Hvordan viser man, at man er selvstændig og resultatorienteret? Klik her
  • Hvordan man bruger succeshistorier i jobsøgningen? Klik her
  • Hvorfor skal jeg ALTID sende mine ansøgninger og CV som pdf? Klik her
  • Hvordan skriver man en uopfordret ansøgning? klik her
  • Hvordan svarer jeg på jobannoncen? Klik her
  • Fra kaffemøde til job - Klik her
  • Manuskript til at få en jobsamtale via mødebooking - Klik her
  • Headhunteren: Mine 5 bedste tips til dig som søger job! - Klik her
  • Top 10 Tips to Writing a Great Cover Letter - Klik her

Ansøgning

En afgørende betingelse for at få succes med din jobsøgning, er en klar bevidsthed om hvilket job du i virkeligheden gerne vil have, kombineret med en klar bevidsthed om hvilket job som du realistisk du kan få, i konkurrence med de andre dygtig ansøgere. Eksempler på jobansøgning kan fås i afsnittet skabeloner.

Få men gode ansøgninger på de rigtige opslag

Den effektive jobsøgning handler nemlig ikke om at være flittig på den måde, at man sender en masse ansøgninger afsted til stillinger, man enten ikke vil have, eller som man ikke har en chance for at få. Den slags flid fører kun til en masse (halv)dårlige ansøgninger, og til en lind strøm af afslag, som der kræver en stærk mave at fordøje.

Kun de færreste formår, at skrive mere end en gennemresearchet, fokuseret og gennemarbejdet jobansøgning om ugen. Det kan man så ærge sig over, men det er klart bedre end at sende to dårlige ansøgninger om ugen. Derfor skal du sørge for, at det er det helt rigtige opslag du reagerer på.

Du kan mere end du vil

Tænk i præferencer og kompetencer, og lad være med at blande dem sammen. Oftest vil du have kompetencer der er langt bredere end dine præferencer, og for at du kan blive kaldt til samtale på en stilling, skal arbejdsgiveren være tryg ved, at du både har tilstrækkeligt med kompetencer til at kunne udfylde rollen, og samtidig vil blive glad for jobbet. Det nytter f.eks. ikke at søge en lille ussel begynderstilling, hvis du har erfaring. Arbejdsgiveren vil kunne se, at du er tilstrækkelig kompetent, men vil ikke kunne forstå, hvad i alverden du dog vil med en begynderstilling. Du vil blive sorteret fra som overkvalificeret, selvom problemet jo mere er, at du er undermotiveret. Denne problematik udlægges nogen gange fejlagtigt som aldersdiskrimination. Men der er ikke noget mærkeligt i, at en arbejdsgiver ikke kalder en ansøger med 20 års erfaring til samtale på en stilling rettet mod en nyuddannet. Man kan ikke som erfaren klemme sig ned i en størrelse 24. Ligesom en nyuddannet ikke har en chance for at komme til samtale på en stilling, hvor erfaring er et afgørende parameter. Sådan er gamet, og det er ok.

Hvilken rolle passer til dig?

Når du tænker præferencer, så tænk mest på hvilken rolle du gerne vil have på din arbejdsplads. Skal du have autonomi, eller skal du være en del af et integreret team? Skal du løse driftsopgaver eller udviklingsopgaver? Skal du have få store eller mange små opgaver? Skal du være i kontakt med en masse mennesker, eller skal du have få tætte kontakter til andre? Skal du bestemme over opgaver og/eller mennesker, eller foretrækker du mindre ansvar?

Hvad kan du der er værdifuldt for dem?

Når du tænker kompetencer, så forhold dig hele tiden til dine konkurrenter. Hvis du og dine konkurrenter har samme uddannelse, må du finde andre kompetenceparametre at markedsføre dig på. Hvad er de tre ting du kan, som er særligt værdifulde for netop denne arbedjsgiver, som alle andre ikke også kan? Hvilke stillinger er det derfor mere realistisk at du vinder, frem for alle mulige andre? Tænk over det.

Skriv den perfekte ansøgning

Pas på de mange faldgruber, når du vil rykke dig selv helt forrest i køen til drømmejobbet.

Hvordan skiller man sig ud, når ansøgningsfeltet til et job er på over 1.000 ansøgere?

Det er den udfordring, som rigtig mange danskere i disse tider står overfor, når de skal søge nyt job.

Senior Consultant Manager hos konsulenthuset Hartmanns A/S, Jens Hein, give opskriften på, hvordan man skriver en god ansøgning.

"Det altafgørende er, at man gør sin ansøgning målrettet. De som modtager din ansøgning, skal kunne se, at den er til dem og lige præcis det job, som er ledigt. Så glem alt om copy/paste fra andre tidligere ansøgninger. Der er ingen let vej. Hver enkelt ansøgning skal være unik og målrettet," siger Jens Hein til Lokalavisen.dk.

I indslaget her giver han flere gode råd til, hvordan man undgår sproglige floskler og andre fejl, som gør, at ens ansøgning ender i den forkerte bunke.