Jobsøgning på LinkedIn

LinkedIn tilbyder to måder at se efter jobopslag på, og det er ret smart. Den ene kræver at du har en PREMIUM konto, men den anden er helt gratis.

DEN ENE MÅDE

Alle kan søge efter ledige stillinger i den sorte bjælke på LinkedIn, men som  PREMIUM LinkedIn medlem, får du lidt flere muligheder.

I eksemplet søger jeg på HR og i skrivende stund er der 182 stillinger der matcher søgningen HR. og finder en stilling som Head of Group HR. Nu kan jeg se, at der er 10 der har ansøgt stillingen, men jeg kan også se følgende: "You'd be in top 50% of 10 applicatans for this job". Det er en god information at have. Men jeg kunne også have fået at vide "You'd be in top 10% of 10 applicatans for this job", hvis min profil havde passet lidt bedre. Fantastisk information. Eller You'd NOT be in top 50% of 14 applicatans for this job". Så er det ikke sikkert, at jeg ville søge stillingen.

Denne gode feature giver den jobsøgende en værdifuld information om man skal bruge tid og energi på at søge den pågældende stilling.

Du kan også se, hvor mange der har søge stillingen, siden stillingsopslaget blev indrykket på LinkedIn og du kan også se deres Experience level. Det er altid rart at vide hvad man er oppe i mod. Man skal dog ikke lade sig styre helt efter hvilken procent man har fået oplyst. Det er bare et fingerpeg i en retning, og måske kan du søge stillingen og komme til samtale alligevel. Det skal slutteligt understreges, at man ikke ved, om stillingen er slået op andre steedet, men så må man jo søge i bl.a. de store jobdatabaser og se efter.

DEN ANDEN MÅDE

Den anden måde er, at du går ind i f.eks. "Netværk hvor jobsøgende og arbejdsgivere mødes" og klikker på Jobs (i det hvide felt i selve gruppen). Her kan du se, at vi altid har en masse stillinger fra vores egne medlemmer (Jobs).

Måske er nogle af disse stillingsopslag ikke opslået andre steder, hvorfor konkurrencen kan være mindre, end ved at benytte sig af de store jobdatabaser.

God jobjagt.

 

Tilmeld dig vores 1:1 LinkedIn workshop

Klik her for at læse mere