Hvorfor har jeg brug for at ændre min LinkedIn URL adresse?

Den anden dag havde jeg et kaffemøde med en salgsdirektør og hun spurgte mig, ”hvorfor har jeg brug for et tilpasset LinkedIn URL?" (Din LinkedIn adresse du finder i højre side på din profil under Kontaktoplysninger). Dette er ikke første gang, jeg har haft dette spørgsmål, så jeg deler lige, hvad jeg fortalte hende.

Uanset om du er klar over det eller ej, du blev tildelt dig en tilfældig LinkedIn URL da du oprettede din LinkedIn-profil. Det består af dit navn samt nogle tal. Det ser ikke særligt professionelt ud. Spørgsmålet er, hvorfor skulle du så ulejlige dig til at lave den om?

Hvorfor skal jeg tilpasse min LinkedIn URL?

Den typisk standard LinkedIn URL er lang og fuld af numre – f.eks. https://dk.linkedin.com/in/jan-soren-hansen-b930502 (fiktiv) og den er ikke særlig brugervenlig eller nem at huske. Formålet med LinkedIn URL er, at andre hurtigt og nemt at finde og connecte med dig på LinkedIn. Desuden ser det også professionelt ud på et CV, autosignatur eller visitkort.

Jo lettere du kan gøre det for dine kunder, kundeemner, kolleger, medierne eller arbejdsgivere at connecte med dig, des bedre.

Hvordan ser det ud?

Se nedenfor og du kan selv afgøre, hvilken URL er mere indbydende, nemmere at dele og styrker mit personlige brand?

https://dk.linkedin.com/in/kim-soelberg-jorgensen-b930502 (fiktiv)  

ELLER

https://dk.linkedin.com/in/kimsoelberg (klik og jeg connecter gerne)

En brugerdefineret LinkedIn URL hjælper også i forbindelse med SEO (søgemaskine optimering), så du kan findes på Google og Bing m.v.

Du skal gøre følgende:

Opsætning af tilpasset LinkedIn URL, kræver at du går ind på din LinkedIn profil og klikker på Rediger din offentlige profil (se i venstre side under dit sprog valg på din profil). Nyt vindue åbner sig og klik på redigeringsblyanten ved din LinkedIn adresse - og ret den.

Husk jo bedre din LinkedIn profil er opbygget, jo større chancer er der for at du kan blive fundet i en søgning!

Se nedenfor:

linkedin ,linkedin url, ,linkedin markedsføring, branding, linkedinsuperstjerne  linkedin ,linkedin url, ,linkedin markedsføring, branding, linkedinsuperstjerne

Hvad skal jeg vælge som min LinkedIn URL?

Slet standard LinkedIn URL og skriv dit eget ønske. Bemærk, at du ikke må bruge æøå, have mellemrum eller specielle tegn som f.eks. */ Du må heller ikke bruge store bokstaver, og din nye LinkedIn URL SKAL være mellem 5-30 karakter. Hedder du f.eks. Hans Hansen, er der stor sandsynlighed for, at navnet er taget, men så må du prøve dig frem f.eks. hanshansen76, ceohanshansen eller måske kontakthanshansen  - Prøv dig frem.

Den gode nyhed er, at det er gratis og nemt at oprette en speciel LinkedIn URL, og dermed vil straks hæve din LinkedIn "stamtavle", og gøre det lettere for din målgruppe at finde og forbinde med dig.

Hvor og hvordan bruger jeg min LinkedIn URL?

Det korte svar er: overalt, hvor du kan. Bestil nye visitkort med din LinkedIn URL og distribuere dem når det er muligt (bed folk til at forbinde med dig). Tilføj et link, og din webadresse til din e-mail signatur med en opfordring til at connecte. I salgstilbud, på dit CV m.v. Overalt hvor dit ansigt eller navn vises, skal din LinkedIn URL også vises (hvis du føler det er passende i den konkrets situation).

Nu da du har en tilpasset LinkedIn URL til hjælp for at opbygge dit personlige brand, er det tid til at bygge ud resten af ”dit superstjerne” LinkedIn profil.