Hvordan netværker man?

netværker jobindex ,charlotte junge, Foredrag og undervisning om bla. Netværk, kommunikation planlægning rådgivning coaching karriereudvikling

Charlotte Junge - Hvordan netværker man bedst

I 2003 etablerede Charlotte Junge konsulentvirksomheden "JUNGE - fra tanke til løsning", og hun lever i dag af at arbejde inden for følgende 3 forretningsområder:

  1. Foredrag og undervisning om bla. Netværk, kommunikation, planlægning.
  2. Rådgivning og coaching vedrørende karriereudvikling
  3. Virksomhedsrådgivning, herunder virksomhedsinterne netværksprojekter, bestyrelses- og strategisparring, salgs- og markedsudvikling, rekruttering mv.

Spørgsmål:

Hvad er definitionen på "et netværk"?

Svar:
- Der findes mange - min er; "dit netværk er lig med alle dine personlige relationer både de nære og de mere perifere samt de nye og de gamle".

Læs mange flere spørgsmål og svar HER

Sådan netværker du dig til private job

Hellere via netværk end opslag. Det er tendensen for små private firmaers rekruttering. Brug masser af tid på dit netværk, lyder rådet til jobsøgende.

Hvis du vil have job i et mindre privat firma, er det ikke stillingsopslag og jobdatabaser, du skal bruge al din tid på. Mange af stillingerne i de små og mellemstore virksomheder er nemlig usynlige – medmindre du kender nogen, der kender nogen.

Vejen ind går snarere gennem netværk end gængse ansøgninger. Det bekræftes af en undersøgelse fra konsulenthuset Ballisager, der er privat jobaktør og arbejder med rekruttering.

Konsulentfirmaet har spurgt 586 offentlige og private firmaer, hvordan de fandt deres senest ansatte medarbejder, og blandt de små firmaer med under 50 medarbejdere er mønsteret tydeligt: 55 procent har brugt forskellige former for netværk til at skaffe kandidater, mens 42 procent slog stillingen op i et traditionelt jobopslag.

Disponér dine kræfter

Derfor skal man som jobsøgende nøje overveje, hvordan man bruger sin energi, forklarer Konsulenthusets direktør, Morten Ballisager.

”Mange har det bedst med opslåede stillinger. Men hvis man skal være rationel, skal man disponere tiden. Jeg vil sige, at man gerne skal bruge halvdelen af sin tid på netværksaktiviteter.”

For at få udbytte af sit netværk skal man ifølge Morten Ballisager kunne tre ting: danne sig et overblik over netværket, arbejde med det og udvide det.

Læs resten af artiklen HER

Hvordan får man et godt netværk? (1 af 2)

Hvordan får man et godt netværk (2 af 2)

Netværk, netværk, netværk...

Rikke Thygesen fortælle om hvordan man netværker

Netværk: Sådan kommer du i gang

Rigtig mange har svært ved at komme i gang med at skabe et professionelt netværk. Hvad er et netværk, og hvad har man at byde ind med, hvis man står mellem job? Pernille F. Kristensen, der er karriererådgiver i DJ, giver her sit bud på, hvordan du kan gøre dit netværk frugtbart – og på sigt finde dit næste job gennem netværk.

Hvorfor skal man netværke?

Det er ganske simpelt: Fordi rigtig mange jobs i dag opstår gennem netværk. Ifølge Danmarks Statistik, startede 555.000 danske nyuddannede sidste år i nyt job – af dem fandt 183.000 jobbet via deres netværk. Og det er egentlig ikke så underligt for det er afsindigt dyrt at ansætte forkert. Af samme grund, vælger mange arbejdsgivere at ansætte en de kender, eller har fået anbefalet. Når man ansætter en, man kender eller har fået anbefalet virker risikoen ganske enkelt mindre.

Kommunikationsbranchen er præget af stærk netværksdannelse. Det bliver derfor ekstra vigtigt at sørge for, at få kommunikeret sine karrieremål ud i netværket. Kan dit netværk ikke hjælpe dig direkte med at opnå dine mål, kender de garanteret nogen, der kan.

Læs mange flere spørgsmål og svar HER

Udvid dit netværk

Sådan netværker du dig til et job

Det er hverken påtrængende eller nepotistisk at trække på sit netværk, når man søger job. Tværtimod. Netværk er et effektivt og udbredt redskab i moderne jobjagt. Så byg og brug dit netværk. Her giver Margrete Bak gode råd om, hvordan du netværker dig til et job.

Netværk, networking, netværksgrupper, erfa-grupper. Der er mange navne for det at ”trække på nogen, der kender nogen eller ved noget om noget”, når man skal have hjælp til at finde lejlighed, løse et teknisk problem, udfylde en selvangivelse – eller finde et job.

Netop i jobsøgningssammenhæng bliver netværk stadig mere udbredt. Det anslås, at netværk ligger bag 60 til 80 procent af alle jobskift eller stillingsbesættelser. Dette tal er måske lidt lavere for stillinger i det offentlige, hvor loven kræver, at alle ledige stillinger annonceres.

HVAD ER ET NETVÆRK?
Der findes netværk af mange forskellige typer:

·  Det åbne netværk
Det helt åbne netværk er ikke nedskrevet nogle steder og udgøres af en blandet skare af familie, venner, eks-kollegaer, tidligere undervisere, medlemmer af boligbestyrelsen osv. De har ikke nødvendigvis nogen fællesnævner og kan fungere i mange forskellige sammenhænge – når din computer skal ordnes, når du skal leje festlokaler, når du skal finde et sted at bo, når du skal bruge idéer til rejsemål, og når du har spørgsmål om virksomheder eller arbejdsliv.

Læs alt om alle de andre typer netværk HER