Sådan får du et job med LinkedIn

Hvordan finder man et job via LinkedIn

Denne video fortæller hvordan du finder et nyt job via LinkedIn. Dette sker via 3 trin:

    1. trin - Find ud af hvilken slags stilling du ønsker

Du skal have en komplet udfyldt LinkedIn profil

Hvad for et slags job søger du?

Hvilken industri ønsker du at arbejde i?

Hvor henne ønsker du at arbejde henne (By)

Noter ned alle de virksomheder du ønsker at arbejde for.

Find ud af hvilke titler dem du ønsker at arbejde under har, f.eks. en marketing assistent stilling, hvem er så marketingchefen? Key Account Manager - hvem er salgsdirektøren o.s.v.

     2. trin - Brug LinkedIn Advance Search funktion

Indtast alle de detaljer som du gjorde ved trin 1. Du vil herefter få en oversigt over potentielle kontakter. Alle dem du er linket op med i 1. grad, kan du selv kontakte. Og dem du er linket op i 2. grad får du en oversigt over.

    3. trin - Få dine kontakter til at anbefale dig

Bed dem du er connectet med i 1. grad, som kan introducerer dig til dem der er i 2. led i forhold til dig og som potentielt kan skaffe dig ete nyt job. Det er meget virkningsfuldt at blive introduceret, da man normalt har tillid til dem man kender og man vil være mere åben for kontakten. Dette kan ske via e-mail via LinkedIn systemet.

I stedet for at bede om et job, så bed om en anbefaling til hvordan man kan få et nyt job. Det virker bedre.

Du vil helt ikke være i bunken med alle de andre kandidater! Du vil i den lille eksklusive bunke.

Du søger den virksomhed du drømmer om at arbejde i, dette kan du gøre via LinkedIn, hvor du kan se hvem der arbejder i virksomheden, som du måske kender eller kender nogen der kender nogen der er ansat i virksomheden.

Spørg om pågældende har 20 minutter hvor du kan lære mere om deres virksomhed.

  • De første 5 minutter finder du ud af alt om din kontaktperson og hans / hendes arbejde.
  • De næste 5 minutter finder du ud af hvad hvirksomheden er for en størrelse.
  • De næste 5 minutter får kontaktpersonen viden om dig, hvad det er du kan og hvad du drømmer om..
  • De næste 5 minutter finder du ud af om der er nogen ledige stillinger der åbner sig i den nærmeste fremtid.

Afhængig af hvordan alt går, så kunne det være, at pågældende ville anbefale dig, idet man nu har fået konkret viden om dig om hvad det er du kan. Bliver du anbefalet, kan arbejdsgiveren slippe for at skulle læse 100 CV'er igennem, hvilke man ofte ikke har tid til i en travl hverdag. Du har den fordel, at du ved at de har en ledig stilling som du passer ind til. Det er en unik viden, og du har forspringet i forhold til alle andre.

Besvar spørgsmål

Spørgsmål og svar

4 job interwiew teknikker

Jobsøgningstips

Du får et job hvis du gør dette!

10 råd til jobsøgning på LinkedIn

Tilmeld dig LinkedIn kursus

Klik her for at læse mere

De fleste ledige har en LinkedIn profil, men mange ved ikke, hvordan de arbejder videre på den, når de først har fået den. I dag kan dit online CV dog være afgørende for at din kommende arbejdsgiver udvælger netop din faglige profil. Derfor finder du her LinkedIn ekspert, Morten Viums 10 bedste råd til din LinkedIn profil. Han guider dig til, hvordan du får det bedste online CV og bliver professionel til networking på de digitale platforme. 

1. Du er ikke jobsøgende

Jo, det er du, men det er ikke din professionelle identitet. Det er ikke det du kan. Det er ikke en grund til at ansætte dig. Det er ikke det, der skal give dig arbejde. Fokusér din kommunikation på at forklare hvad du kan, og hvorfor arbejdsgiver kan bruge det. På LinkedIn betyder det fx, at din headline ikke bare skal hedde: “Jobsøgende”.

2. Søg smalt

Det er fint at søge bredt, som alle rådgiverne (og dronningen) fortæller dig, men på nettet er fokus vigtigt. Fortæl folk, hvad du vil. Hvis du skriver, at du søger alt inden for både salg, bogføring og IT virker det som om, du ikke rigtig brænder for noget af det...

Se det fra den anden side af bordet. Hvilken arbejdsgiver vil læse “Jeg søger alt inden for salg, bogføring og IT” og tænke: “YES! Det er vores mand!”?

3. Brug tid på din LinkedIn profil

Brug tid på at sætte din profil op og fokusér især på din headline. Den er forbistret vigtig da den eksponeres i mange sammenhænge. Den skal fortælle hvad du vil, hvad du kan og hvorfor det du kan skaber værdi i en virksomhed.

4. Tænk forretning

Stil dig selv disse spørgsmål: Hvorfor er jeg pengene værd? Hvorfor vil en arbejdsgiver betale mig mange tusind kroner hver måned? Hvad er det jeg kan, som har værdi i en virksomhed?

Er du nået frem til svaret? Så skriv det på din LinkedIn profil. Nu.

5. Hold styr på tiden

Det handler ikke at møde på aftalte tidspunkt, men om at bruge sin tid rigtigt. At holde styr på sit tidsforbrug. Husk at LinkedIn er et arbejdsredskab i din jobjagt. Derfor skal du kun bruge tid på de ting, som kan hjælpe dig i jobjagten. Vær kritisk og ærlig over for dig selv. Hvis der er større chance for, at du får arbejde ved at ringe rundt, så skal du ikke sidde på LinkedIn.

Tænk også over hvordan du bruger tiden på LinkedIn. Opdaterer du din profil? Deltager du aktivt i grupper? Følger du bare med i gruppedebatter? Researcher du på personer og virksomheder?

Alle disse aktiviteter har sin plads, men du skal spørge dig selv: Hvor skal jeg bruge min tid?

6. Følg virksomheder

Følg de virksomheder, du gerne vil arbejde for på LinkedIn, og hvis de skriver statusopdateringer fra deres virksomhedsside, så giv dem respons: stil intelligente spørgsmål.

7. skriv statusopdateringer

Vis at du er i live med en statusopdatering i ny og næ. Opdateringen skal give værdi til dit netværk. Det er det eneste kriterier. Del et tip, en artikel, en video, et jobopslag eller noget helt andet. Det skal bare give værdi.

På den måde styrker du dit netværk, og hvis der kommer ”likes” og kommentarer, så bliver dit budskab og dit navn spredt og eksponeret bredt. Men som så meget andet, så lad være med at overdrive dette, da det kan ødelægge dit renomme på LinkedIn.

8. Vær personlig

Når du udvider dit LinkedIn netværk, så skriv en personlig hilsen til den, du vil netværke med. Det gælder uanset om det er en, du kender eller en fremmed. Hvis du ikke engang har tid til at hilse på mig, hvad kan du så egentlig hjælpe mig med?

9. Find de rigtige LinkedIn grupper

Der findes et hav af specialiserede grupper på LinkedIn. De fungerer som professionelle debatfora og det er her du virkelig har mulighed for at udvide og styrke dit netværk. Det er dog vigtigt at finde de rigtige grupper. Jobsøgningsgrupper er gode til sparring, men husk også at gå efter faglige grupper, hvor der også sidder folk, som er i arbejde i din branche. De har de bedste forudsætninger for at hjælpe dig videre. Hjælp dem og del din viden. Måske vil de så hjælpe dig?

10. Vis overskud

I debatter på LinkedIn om jobsøgning kan tonen nogle gange blive lidt negativ eller pessimistisk. Nogle mener det simpelthen er umuligt at finde job, hvis man er nyuddannet eller har en alder på 50+. Andre mener det er systemets skyld, eller at de er ledige, fordi anden aktør gør et elendigt stykke arbejde.

Disse frustrationer er forståelige og naturlige, men de hjælper dig absolut ingen steder. Lad frustrationerne blive offline.

11. Giv dit netværk mere end de forventer

Skab goodwill om din person ved at dele med folk og hjælpe folk. Gerne mere end de forventede.

Kilde: www.modernejobsøger.dk