Hvad skal jeg gøre efter mit jobinterview?

Det kan være vældig frustrerende at gå og vente på svar efter du har været til et interview, specielt hvis det er et job du virkelig gerne vil have.
Men du bør ikke kun gå og vente forhåbningsfuldt på at det løser sig. Bare for at interviewet er afklaret så betyder det ikke at dit arbejde er overstået, snarere modsat.

Kend processen
Det første du kan gøre for ikke at sidde og vente på telefonsamtalen er at få en idé om hvor lang tid det kan tage at få et svar. Stil spørgsmål i slutningen af interviewet om hvilket der er næste trin for virksomheden og hvordan de vil gøre. Du kan spare dig selv for meget usikkerhed, hvis du for eksempel ved at en af beslutningstagerne er på ferie og en beslutning ikke bliver taget før han/hun er tilbage.

Vær proaktiv og følg interviewet op med en telefonsamtale til den eller dem der interviewede dig. Se det som en del af jobsøgningsprocessen. Dette viser også at du er fremme i skoene og entusiastisk omkring jobbet. Men husk at der er en tynd linie mellem at være interesseret og at virke desperat.

Det kan også være en god idé at sende en e-mail og sige tak til dem der var med ved interviewet. Det behøver ikke at være langt eller avanceret, men mest som et tak for en hyggelig samtale og at de tog sig tid til at træffe dig. Et ærligt tak som opfølgning til et vigtigt interview viser, at du værdsætter at arbejdsgiveren mødte dig og bliver en påmindelse om at du virkelig er seriøst interesseret.

Hvis du synes at interviewet gik godt og at dine chancer til jobbet er gode, kan det være på høje tid at kontakte dine referencer, hvis du ikke har gjort det før interviewet.  Du bør kontakte dine referencer og fortælle dem at du har været til interview, så de kan forberede sig for en eventuel telefonsamtale.  De kan have brug for at opfriske sin hukommelse og det kommer til at være en fordel for dig hvis dine referencer er godt forberedte.

Hold ikke op med at lede
Efter et vellykket interview føler du dig måske så sikker på at jobbet er dit og at tilbuddet kommer hvilket sekund som helst. Selv om det er tilfældet bør du ikke holde op med at lede efter andre job og andre muligheder. Det er ikke smart at lægge alt krudt på et job.  Hvis du får et nej kommer du til at blive vældig skuffet, og det er unødvendigt at udsætte sig for den risiko.

Det kan være helt ok at bruge andre jobtilbud som lidt ”brændstof” når du følger op på dit interview. Nævn i så fald lidt forsigtigt at du også har et andet tilbud at overveje, for at se om det påskynder processen lidt. Vær forsigtig så det ikke lyder som om du sætter et ultimatum, det er aldrig en god idé.

Til sidst, brænd aldrig nogen broer hvis det viser sig at du ikke får jobbet. Tænk på at kontakter på virksomheder altid er gode at have, og kan være forskellen mellem en positiv eller negativ besked ved næste jobmulighed. 

Kilde: http://karriereradgivning.monster.dk