Din jobsøgningsstrategi

Det er en fordel at have en veldefineret strategi for din jobsøgning

Husk din passion

Men hav også det langsigtede mål for øje. Sæt dig overkommelige mål - eventuelt inden for en tidsramme på 5 år - og identificer, hvor du ville ønske at være. Identificer dernæst hvilke skridt på vejen, der kan være behjælpelige med at opnå dit mål. Det kan fx være, at du i et års tid skal arbejde mere administrativt i en HR-afdeling, før du kommer til at arbejde med kompetenceudvikling og implementering af strategier i virksomheden.

 

Hvis din strategi ikke virker, så prøv noget andet

Læg eventuelt en strategi hver tredje måned, der altid indeholder nye tiltag. Enten ved hjælp af ændrede søgefelter - og brancher - eller ved hjælp af ændrede strategier. Der er ingen grund til at hænge fast i strategier, der ikke virker. De færreste får job ved udelukkende at sidde hjemme ved computeren og søge på opslåede stillinger. De fleste får desuden energi af at supplere dette med noget andet. Det kan være gå-hjem-møder, workshops, konferencer og præsentationer i din faglige organisation eller i Akademikernes A-kasse, det kan være frokostaftaler med din gamle arbejdsplads, telefonopkald til nye og gamle bekendte eller opfølgende mails på samtaler, du har haft tidligere.

 

Lav aftaler med dig selv - og overhold dem

Indgå eventuelt i et jobsøgningsnetværk, hvis det er vanskeligt at få ringet til den arbejdsgiver, du har aftalt med dig selv at kontakte. Tilstræb en normal arbejdsuge, lær dig selv og andre at respektere den - og hold fri med god samvittighed!

 

Hold humøret oppe

Jobsøgning er hårdt arbejde. De fleste lægger en bid af sjælen i postkassen, når de sender en ansøgning - og drømmen brister ofte, hvis du ikke får jobbet. Forsøg så vidt muligt at holde afslagene fra livet. Vid hvor du henter din energi, husk at dyrke motion, få masser frisk luft, og husk at tælle dine store og små succeser.

 

Søg hjælp, hvis gnisten forsvinder

Som medlem af Akademikernes har du mulighed for at benytte dig af de gratis tilbud, vi har på hylderne. Du kan komme til workshops, individuelle karrieresamtaler og du kan ringe til os for at få råd og vejledning. Det er ingen skam at synes, at det er svært at være jobsøgende. Vores erfarne konsulenter vil hjælpe dig med at se nye muligheder og forhåbentlig hjælpe dig med at lægge mærke til det, der rent faktisk virker - og gøre mere af det.

Afklaring - Hvad er vigtigt for dig?

Du kan bruge modellen nedenfor som hjælp til at formulere, hvordan dit ønskejob ser ud. Du skal forholde dig til, hvilke ønsker du har til dine arbejdsvilkår, til dine arbejdsopgaver og til virksomheden. Når dine ønsker til alle tre områder går op i en højere enhed, har du et billede af dit ønskejob.

Læs mere HER

Få sat turbo på din LinkedIn profil - LinkedIn 1:1 workshop

Har du brug for en personlig opgradering (boosting) af din LinkedIn profil, for at få en god, professionelle og tillidsvækkende LinkedIn profil?

Så læs mere HER