Analysér stillingsannoncen

En grundig analyse af indholdet i stillingen er dit fundament for at kunne skrive en god ansøgning og et målrettet CV.

Du skal danne dig et tydeligt billede af hvilket job, du søger, og blandt andet vide, hvilke opgaver virksomheden skal have løst, og hvilke kompetencer arbejdsgiveren lægger vægt på hos ansøgeren.

Det er også vigtigt, at du bliver bevidst om og kan sætte ord på din motivation for at søge jobbet. Mange ansøgere er for vage på dette punkt. Du står langt stærkere, hvis du bruger tid på at afklare, hvad der motiverer dig, og hvorfor stillingen er den rigtige for dig. Motivationen skal du bruge i ansøgningen.

Nogle virksomheder udarbejder en grundig beskrivelse af jobbet, mens andre kun skriver en kort og overfladisk stillingsannonce. Stillingsannoncen er ofte en slags ønskeseddel for virksomheden, og kravene til ansøgerne kan derfor være temmelig høje. Du behøver imidlertid ikke opfylde alle krav for at søge.

Sådan analyserer du en stillingsannonce:

  • Læs stillingsannoncen grundigt
  • Skriv ned, hvad der motiverer dig ved jobbet. Hvorfor er stillingen den rigtige for dig? Hvad er det, der tiltrækker dig ved dette job? Nævn tre til fem specifikke begrundelser
  • Læg mærke til tonen i stillingsopslaget. Er den eksempelvis ligefrem og humoristisk eller seriøs og konservativ. Overvej, hvordan du kan bruge det i din ansøgning?
  • Notér de faglige kompetencer, som jobbet kræver
  • Notér de personlige kompetencer, som efterspørges
  • Notér øvrige relevante oplysninger om virksomheden
  • Brug din intuition og notér, hvad der står "mellem linjerne". Hvad fortæller det dig?
  • Prioritér de tre krav, som du vurderer er vigtigst i jobbet, og som du vil give eksempler på i din ansøgning og lægge vægt på i dit CV
  • Skriv ned, hvilke informationer du mangler

 

Kilde: Stepstone

Sådan kommer du i mål

Du har nu sat dig et mål for dit drømmejob og skal finde ud af, hvordan du konkret skal nå dit mål. Med andre ord skal du lægge en strategi for din jobsøgning. Hvad skal der til for, at du får dit drømmejob? 

Læs mere HER

LinkedIn 1:1 workshop

Har du brug for en personlig opgradering (boosting) af din LinkedIn profil, for at få en god, professionelle og tillidsvækkende LinkedIn profil?

Læs mere HER