5 tips til hvordan du kommer forrest i jobkøen

5 tips til hvordan du kommer forrest i jobkøen

Er du ved at køre sur i jobsøgningen? Du sprøjter ansøgninger ud, men der sker ikke en sk**, og du bliver aldrig kaldt til samtale. Du har tydeligvis brug for ny inspiration til din jobsøgning, så det er dig, der kommer i betragtning til de spændende stillinger.

Revolutionér din jobsøgning. Sådan lød titlen på det kursus, som jeg netop har deltaget i med Ricki Nielsen. Min all time inspirationskilde ud i personlig branding. Jeg blev så inspireret, at jeg fik lyst til at dele 5 af hans bedste råd med dig. Råd som har givet mig fornyet inspiration til, hvordan jeg målretter min ansøgning og skiller mig ud fra de mange andre jobjægere, så jeg kommer forrest i jobkøen.

#1 Tag frygten i nakken og ring

Du ved det helt sikkert godt. Men du får koldsved bare ved tanken om, at du skal ringe op til virksomheden, før du sender din ansøgning. Start med at se frygten i øjnene. Hvad er det værste, der kan ske? Jeg har tit været nervøs for at komme til at lyde som én, der var tabt bag en vogn, når jeg ringede til HR- eller afdelingschefen. Men så hjælper det mig at tænke på, at personen i den anden ende også bare er et menneske. Og at vi skal have en snak om noget, som vi begge synes er vildt spændende.

#2 Derfor skal du ringe

Ifølge Ricki Nielsen ringer maks. 10 pct. af ansøgerfeltet, inden de sender en ansøgning af sted. Det vil sige, at hvis du ringer og gør dig positivt bemærket ved at stille nogle gode spørgsmål, så har du allerede lagt dig op i førerfeltet. Det bedste vil være, hvis du er en af de første, som ringer. Mange virksomheder indkalder kandidater til samtaler løbende, så udsætter du opkaldet til sidste øjeblik, risikerer du, at stillingen allerede er besat. De informationer du får gennem samtalen, skal du selvfølgelig bruge i din ansøgning til at skille dig ud.

#3 Det her kan du spørge om

Det kan hjælpe dig til at få ro på nerverne, hvis du er forberedt og sidder klar med de spørgsmål, som du skal have svar på under telefonsamtalen.

Et par af Rickis spørgsmål, som har virket rigtig godt for mig, er følgende:
 

  • Ud fra de opgaver I beskriver i stillingsopslaget, hvilke tre er så de vigtigste, jeg skal løse, hvis jeg starter i morgen?
  • Når jeg har arbejdet her i tre måneder, hvad er så det vigtigste, jeg har opnået?

Så får jeg en idé om, hvilke kompetencer jeg skal fremhæve i mit CV og hvilke opgaver, jeg skal fremhæve i min ansøgning, som jeg vil løse som nogle af de første. Det vigtigste spørgsmål, som du skal sørge for at få stillet, er dog:
 

  • Hvad er den største udfordring, som jeg skal løse for jer i dette job?

Hvis du kan få et svar på dette spørgsmål, så står du med et meget stærkt kort på hånden. I din ansøgning skal du svare på, hvad du kan bidrage med for at komme denne udfordring til livs, og hvordan du vil gøre det.

Hvis din ansøgning skal være rigtig god, og det skal den jo, så skriv, at du til samtalen vil præsentere dit bud på, hvordan du vil løse andre problemstillinger eller uddybe, hvordan du vil løse deres største udfordring. Det skal nok pirre din læsers nysgerrighed. Og i første omgang handler det selvfølgelig om at blive kaldt til samtalen.

Det var en sidebemærkning. Tilbage til telefonsamtalen.

#4 Fokusér på modtagerens behov – ikke på at sælge dig selv

Når du ringer op til en virksomhed for at blive klogere på deres forventninger til en kommende medarbejder, skal du huske på én vigtig ting.

Du skal IKKE ringe for at sælge dig selv. Det er absolut no go.

Det er i stedet vigtigt, at du fokuserer på, hvad personen i den anden ende har at sige, så du kan få så mange informationer om stillingen og virksomhedens udfordringer som muligt.

For god ordens skyld, så forbered en lille præsentation om dig selv, som matcher opslaget. Men du skal kun fyre den af, hvis du bliver spurgt om, hvad du er for en fisk.

#5 Smil gennem telefonen

Jeg har et lille trick i ærmet, som jeg har afprøvet nogle gange, og som jeg har haft stor succes med. Når jeg ringer op til HR- eller afdelingschefen, så sidder jeg og er et stort smil. Også selvom jeg er skide nervøs og faktisk synes, det er lidt grænseoverskridende at ringe op. Ja, det virker fjollet, men personen i den anden ende kan lynhurtigt afkode på din stemme, at du smiler og er glad. Det vil jeg vove at påstå, er et godt udgangspunkt for at få en rigtig god samtale, som med garanti vil hjælpe dig til at få svar på dine spørgsmål og komme forrest i jobkøen.

Hvis du vil have flere af Ricki Nielsens gode råd til, hvordan du revolutionerer din jobsøgning, så kan du godt glæde dig. Inden længe kan du få adgang til hans online forum med simple strategier og effektive værktøjer, som har hjulpet flere tusinde jobsøgende i arbejde.

Tilmeld dig hans nyhedsbrev og få direkte besked i indbakken, når han åbner op for sit online forum.

Link: www.jobrevolution.dk

Byline

Bonnie Trøigaard